Handelsbetingelser Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)  
   
Forsiden Om Landsforeningen Autisme Spektrum Forstyrrelse Rådgivning Handicappolitik Nyheder Børn og Unge Presse Shop  

24-08-2017

Ny billedkogebog med ekstra mange detaljer til autister

For mange autister kan det være svært at følge opskrifter i en kogebog, fordi de ofte mangler mange detaljer. Ny billedkogebog gør nu op med det med billeder, ekstra detaljerede vejledninger og nemme opskrifter. 

 
FOTO: Christina Lykke

Hvad skal jeg spise til aftensmad? Og hvordan laver jeg den ret? Det er to af de helt store spørgsmål i hverdagen for mange af os. Og for mennesker med autisme kan de beslutninger være ekstra svære, fordi der er mange detaljer at tage hensyn til. Det forsøger en ny kogebog nu at hjælpe med. 

Kogebogen ”Billedkogebog – trin for trin” er lavet som et samarbejde mellem fagfolk og mennesker med kognitive handicap, udviklingshæmning, senhjerneskade og ordblindhed – og har til formål, at det skal være nemmere for alle at følge en opskrift.  

Hvis man har læsevanskeligheder eller et kognitivt handicap som autisme, så kan kogebøger være svære at bruge, fordi der mangler beskrivelser af mange handlinger og detaljer om maden. 

Denne bog er også den første af sin slags, der har så detaljerede og specifikke instruktioner, som kan være en stor hjælp for autister.

Bogen indeholder nemme og sunde retter, som kan laves af alle – med den rette hjælp. 

  • Lette at lave: Det er enkle basisopskrifter, der kan laves af både begyndere og let øvede. 
     
  • Ernæringsrigtige: Retterne er ernæringsrigtige og overholder Sundhedsstyrelsen anbefalinger. Der anbefales økologiske produkter i mange retter, så du undgår unødig kemi. 
     
  • Lækre: Det er en blanding af traditionelle og nye klassiske retter, som er lavet fedt- og sukkerreducerede og med farverige salater og tilbehør. De er lavet så der er noget til både børn, unge og ældre. 
     
  • Prisbillige: Alle kan være med. Opskrifterne er uden dyre specialprodukter, men uden at det går ud over kvaliteten. 

Med i kogebogen er blandt andet opskrifter fra kendte kokke som, Søren Gericke, Anne Larsen og Claus Holm. De har alle tre et ønske om at gøre madlavning lettere og øge glæden ved at lave mad for mennesker med kognitive handicap.

Hvis du har mod på at udforske madlavningen, og har manglet en kogebog med nemme retter og meget detaljerede instruktioner –kan bogen købes online via forlaget Trykværket Prisen er 260 kroner + forsendelse.


Følg os på Twitter
   
Landsforeningen Autisme. Banestrøget 19, 2630 Taastrup. Tlf. 70 25 30 65