Handelsbetingelser  Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)  
   
Forsiden Kurser       Landsforeningen Autisme   
Sikon konferencen 2018
Kurser - Klik her og se alle vores kurser
Meeting of Minds 7
Ferie med Lansdsforeningen Autisme
Bestilling af kataloger
Kontakt os


15-01-2018

Pædagogisk Udviklingsarbejde

Bevidst ikke-dømmende opmrksomhed i nuet - et supplement i arbejdet med konflikthåndtering

Michael Harboe Kvistgaard, Specialpædagogisk konsulent

Mindfulness, der kan beskrives som ”bevidst ikke-dømmende opmærksomhed i nuet” er oppe i tiden og benyttes i mange forskellige sammenhænge. Resultaterne ved mindfulness træning er mange, og omfatter bl.a. mindsket stress; reduktion i negative emotioner; en forhøjet bevidsthed om sine egne tanker og hvordan disse påvirker ens egen adfærd samt opbygning af en ikke-reaktiv opmærksomhed. Jeg har gennem de sidste 12 år beskæftiget mig med konflikthåndtering og gennem de seneste 4 år med mindfulness i specialpædagogiske sammenhænge.

Jeg vil på workshoppen formidle overvejelser om hvordan mindfulness er relevant i forhold til ”Low arousal tilgang” (ikke konfronterende konflikthåndtering). Jeg vil desuden fortælle om hvordan ”meditation på fodsålerne” kan benyttes af unge til at håndtere deres aggression. En stor fordel herved er, at den unge får et værktøj til selv at håndtere sin aggression – i stedet for at det er omsorgspersoner der skal ”konflikthåndtere”. 

Sikon konferencen 2018  Kurser - pårørende Kurser - professionelle Autisme i fokus
 

Telefoner:
Lars Grønlund:          30 53 34 52
Maria Frostholm:       20 57 63 30

E-mail: kursus@autismeforening.dk