Handelsbetingelser  Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)  
   
Forsiden Kurser       Landsforeningen Autisme   
Sikon konferencen 2018
Kurser - Klik her og se alle vores kurser
Meeting of Minds 7
Ferie med Lansdsforeningen Autisme
Bestilling af kataloger
Kontakt os


15-01-2018

Pædagogisk Udviklingsarbejde

Sensoriske bearbejdnings forstyrrelser hos børn og unge med autisme.

Ingelis Amsbjerg, Ergoterapeut

Forstyrrelser i bearbejdning og oplevelse af sansepåvirkninger fra egen krop og fra omgivelserne kan være gennemgribende og hæmmende for trivsel, aktivitet og social kontakt.

Når et menneske med autisme har sansebearbejdningsforstyrrelser er det vigtigt at kende til selvreguleringsstrategier, som kan forebygge overstimulation eller afhjælpe den når den opstår. 

Fysiologiske tilstande af stress affødt af sanseforstyrrelser kan påvirke eksempelvis trivsel, social engagement, praktiske færdigheder og læring.
 
Derfor er det vigtigt for såvel mennesker med autisme som deres omsorgspersoner, at opnå kendskab til art og omfang af forstyrrelser i sensorisk bearbejdning.
 
I denne workshop gives eksempler på sensoriske strategier og redskaber, som kan fremme selvregulering. Derved kan ubehag ved sansepåvirkninger reduceres og vilkårene bedres for deltagelse i hverdagsaktiviteter og socialt samvær. 
 

 

Sikon konferencen 2018  Kurser - pårørende Kurser - professionelle Autisme i fokus
 

Telefoner:
Lars Grønlund:          30 53 34 52
Maria Frostholm:       20 57 63 30

E-mail: kursus@autismeforening.dk