Handelsbetingelser  Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)  
   
Forsiden Kurser       Landsforeningen Autisme   
Sikon konferencen 2018
Kurser - Klik her og se alle vores kurser
Meeting of Minds 7
Ferie med Lansdsforeningen Autisme
Bestilling af kataloger
Kontakt os


15-01-2018

Autisme

Stemmer fra Venus - om livet med autisme

Af Betina Gervig Marnow

Stemmer fra Venus – om livet med autisme.

Det kan til tider synes som om, at autistiske mennesker er fra Venus og neurotypiske mennesker er fra Mars, men lad os mødes på Saturn, væbnet med gensidig forståelse og nysgerrighed, og starte på en frisk. Jeg er en kvinde på 43 år. Jeg bor på landet med min kæreste og mine to drenge på 7 og 13 år – begge med infantil autisme. Jeg blev selv diagnosticeret med Aspergers Syndrom i 2014 efter at have levet et dobbeltliv med et indre kaotisk følelsesliv, som gang på gang resulterede i stressbetingede belastninger. Jeg havde gentagne lange sygemeldinger fra mit arbejde, hvor jeg isolerede mig og var helt nede at skrabe bunden med depression og udtalt angst. Udadtil var jeg glad, fyldt med humor, social og overskudsagtig, men virkeligheden var bestemt en anden.

I mit oplæg vil jeg fokusere på det følelsesliv, som jeg med autisme oplever, og prøve at forholde mig lidt kritisk til det lettere stereotypiske billede, der hidtil er blevet skabt. Min oplevelse er nemlig, at kriterierne for at beskrive et autistisk menneskes følelsesliv bliver defineret af neurotypiske mennesker ud fra deres erfaringer og med deres ’briller’ på, og det giver ikke ret tit et sandt billede af, hvordan det egentlig hænger sammen. Det er set gennem de neurotypiske øjne, at man kan risikere at blive stemplet som indelukket, egoistisk og fuldstændigt uden empati, når man ikke reagerer neurotypisk på de følelsesmæssige udfordringer livet uundgåelig giver.

Sikon konferencen 2018  Kurser - pårørende Kurser - professionelle Autisme i fokus
 

Telefoner:
Lars Grønlund:          30 53 34 52
Maria Frostholm:       20 57 63 30

E-mail: kursus@autismeforening.dk