Mymind-DK: Effekt af mindfulness for unge med ASF og deres forældre

 

 

Formål 

Formålet er at undersøge, hvilken effekt mindfulness har for unge med ASF og forældre i forhold til stress og stressrelaterede områder som søvn og livskvalitet.


Fremgangsmåde

Et 9 ugers mindfulness program, specielt udviklet til unge med ASF og deres forældre, gennemføres for minimum 25 unge og deres forældre. Unge mellem 12 og 21 år med en ASF diagnose og med normale intellektuel udvikling kan deltage. De unge skal desuden kunne fungere i en gruppe på 6-8 andre unge og til tider sammen med forældregruppen. Ungegruppen og forældregruppen træner parallelt.

Deltagerne udfylder en række spørgsmål omkring stress og stressrelaterede 5 gange i projektet (9 uger før træningsstart, ved træningsstart, efter 9 ugers træning, 9 uger efter ved opfølgning på træningen og 6 måneder efter endt træning. Derudover registreres ugentlig på få personlige mål.


Resultaterne kan bidrage til

At afklare om mindfulness er et relevant tilbud for unge med ASF og deres forældre i forhold til at reducere stress og øge livskvalitet. 


Projektstatus

Projektet er startet op i 2016 og kører ind til og med 2018. Der har været afviklet 3 mindfulnessforløb I Aarhus og 3 I København. Rekruttering til mindfulnessforløb i foråret 2018 i København er aktuelt i gang. 


Hvis du vil vide mere

Kontakt projektansvarlig Mette Elmose, Institut for psykologi, Syddansk Universitet, tlf. 65 50 46 25 eller e-mail: melandersen@health.sdu.dk.


Projektet gennemføres med støtte fra

Aarhus kommune og TrygFonden.


Projektet gennemføres i samarbejde med

UvA Minds, Langagerskolen og Center for Specialpædagogisk Børnetilbud fra Aarhus kommune og Center for mindfulness til børn.