Faxe Vandrerhjem er også en social virksomhed

27. dec. 2018

I den østlige del af Sydsjælland, lige på kanten af Faxe Kalkbrud, ligger en af Danmarks ældste socialøkonomiske virksomheder: Faxe Vandrerhjem. Faxe Vandrerhjem er dog meget mere end en seng at sove i. Det består af flere bygninger og udbyder også kurser, konferencer, møder og lejrskoler ud over den almindelige vandrerhjemsdrift.

Faxe Vandrerhjem har 25 cpr.nr i medarbejderstaben efter §103, 104 og 8 ansatte. 4 på fleksjob. Vandrerhjemmet har tilknyttet tre pædagoger, som de ansatte kan tale med. Det er et vigtigt element, da nogle har brug for at tale om mere en blot det daglige arbejde, men har brug for at tale om mere private og følsomme ting i deres liv.

Pædagogerne uddelegerer i samarbejde med de ansatte, hvad der skal laves den pågældende dag. De laver en månedsplan, hvor alle ved, altså, nu kommer der for eksempel en lejrskole i dag, så ved vi når de rejser igen, skal der run på for at få alle værelser gjort rene, siger bestyrelsesformand Henning Poulsen.

I deres nyhedsudsendelse den 27. december 2018 kl. 19.30 havde TV2 Øst indslag herom med titlen ”Et udviklende job”, so kan ses

HER.