Indlæser

Rådgivning

Socialrådgiver:

Medlemmer af Landsforeningen Autisme kan få rådgivning på telefon og mail af foreningens socialrådgiver Ulla Kjer.

Hun kan hjælpe med støtte, hjælp til selvhjælp og vejledning på socialområdet i forhold til gældende lovgivning og rettigheder på autismeområdet.

Landsforeningens socialrådgiver Ulla Kjer har træffetid:

• mandag, torsdag og fredag mellem kl. 9-12
  • tirsdag mellem kl. 16-19

Mail: social@autismeforening.dk

Hjælp til selvhjælp

Den gratis socialrådgivning er overordnet hjælp til selvhjælp. Det betyder, at du kan blive vejledt i; reglerne på et givent område, hvornår du er berettiget til en ydelse – eller hvilke oplysninger kommunen har behov for i en bestemt ansøgning.

Ekstra hjælp

Har du brug for at få en professionel gennemgang af din sag eller bistand på møder?
Så er det muligt at købe ekstra hjælp hos Landsforeningen Autismes socialrådgiver. Det kan være aktuelt i situationer, som ikke kan løses over telefonen; f.eks. hvis du ønsker at socialrådgiveren skal:

• deltage i møder med kommunen
  • holde eksterne oplæg om lovgivningen på socialområdet

Prisen er 1.300 kroner pr. time (medlemmer af foreningen betaler kun halv time pris: 650 kroner)

Støttetelefon hver tirsdag mellem kl. 16-19!

Har du brug for et godt råd eller for at få vendt din situation med nogen, der har autisme tæt inde på livet ligesom dig selv?

Landsforeningen Autismes 'Støttetelefon' er åben tirsdag mellem klokken 16.00 - 19.00 for medlemer, der har brug for en snak, gode råd eller vejledning.

Ring på telefon 70 20 42 85 eller 70 20 40 82.

Læs mere om 'Støttetelefonen' her.

Artikler om gældende lovgivning

Landsforeningens socialrådgiver Ulla Kjer skriver flere artikler vedrørende gældende lovgivning og ny lovgivning, til brug for foreningens medlemmer.

Herunder kan du finde artikler fra forskellige områder:

Børn og unge:

Anden bolig eller indretning af bolig

Betaling for døgntilbud

Den børnefaglige undersøgelse & forældreevneundersøgelse

Dækning af tabt arbejdsfortjeneste

Efterskoler

Efterskoler med ASF erfaring

Familievejlederordning

Forældrepålæg

Inklusion i folkeskolen

Merudgiftsydelse til børn

Støtte til søskende

Tilskud til pasning i daginstitution

Tvangsfjernelse

Undervisningstilbud efter Folkeskoleloven

Børn, unge og voksne:

Aflastning

Muligheder for behandling

Børneopsparing

Efterværn - støtte til unge mellem 18 og 22 år

Ferier

IT-rygsæk

Ledsagelse

Ungdomsuddannelse på forlænget tid

Voksne:

Bomuligheder for voksne

Digital post og digital selvbetjening

Forsørgelsesydelser

Job og handicap

Kan jeg sikre mit voksne barn?

Merudgiftydelse til voksne

Opsparing til folkepension

Tilskud til husleje. Kontanthjælpsloft

Diverse:

Individuel boligstøtte

Klagemuligheder og klageadgang

Nye klageregler 2018

Politianmeldelse af personer med autisme

Rådgivningsmuligheder og klageadgange

Støtte- og klagemuligheder

Ydelser med tilbagevirkende kraft

Du kan finde alle artiklerne i vores Videncenter her.

Find en skabelon til en fuldmagt her.

Hvordan søger man?

Der er ingen formelle krav til en ansøgning hverken ifølge Retssikkerhedsloven, Forvaltningsloven eller Lov om social service.

Til gengæld står der klart i lovene, at kommunen er forpligtet til at yde rådgivning og støtte, samt skal kommunen være opmærksom på, om borgeren har brug for anden hjælp evt. efter anden lovgivning.

Det betyder, at den rådgiver (kommunal sagsbehandler), man retter henvendelse til, i princippet skal have viden om lovgivningen generelt.

En ansøgning kan rettes mundtligt til rådgiveren, der skal sørge for at notere det relevante, eller man kan lave en skriftlig ansøgning.

Det sidste kan være en god idé, hvis man vil være sikker på at få sine relevante oplysninger med. En skriftlig ansøgning har desuden den fordel, at der samtidig foreligger dokumentation for det ansøgte.

Det er ikke nødvendigt at være god til at skrive eller at skrive en lang flot ansøgning – hellere så kort som muligt – men det væsentligste skal fremgå:

• Hvad søger du?
• Hvad er årsagen?
• Dokumentation

Dokumentationen kan være at henvise til udtalelser fra børnepsyk., børnehave, skole eller andet, især hvis det er første ansøgning, og man gerne vil beskrive, hvorledes barnet fungerer.

Anden dokumentation kan være kopi af et kursus, lægeerklæring, medicinregninger m.m. – afhængig naturligvis af, hvad der søges.

Der kan ikke stilles krav om en diagnose, for at kommunen yder rådgivning og støtte.