Indlæser

Pædagogisk telefonrådgivning


Alle medlemmer af Landsforeningen Autisme kan benytte vores telefonrådgivning. Telefonrådgivningen er gratis, anonym og fagligt funderet. Den varetages af kompetente fagfolk fra Det Nationale Autismeinstitut. Telefonrådgivningen er rettet mod at skabe et fortroligt rum for personer med autisme og deres pårørende, hvor de kan søge råd, vejledning og hjælp til problematikker i relation til autisme.


Det kan f.eks. være udfordringer relateret til:

Trivsel og ensomhed,
Problemskabende adfærd,
Konflikthåndtering, Autismeforståelse,
Søskende problematikker,
Ufrivilligt skolefravær,
Uddannelse og job,
Parforhold m.m

Rådgivningsteamet i telefonrådgivningen består af et engageret og kompetent team, inden for det specialpædagogiske område og med ekspertise indenfor autismeområdet. Faglighed, imødekommenhed, interesse og respekt er nøgleordene i vores telefonrådgivning. Vi tilstræber os at skabe en åben og tryg kontakt, til den som henvender sig.

Rådgivningen kan foregå telefonisk eller via chat/SMS.

Rådgivningens åbningstider er:

Torsdag kl. 8.30 – 15.30

Du kan ringe til telefonrådgivningen på telefon: 31630240 eller 31630250

Der er altid to åbne telefoner

 

Fælles rådgivningsdag med Red Barnet

Torsdag d. 3. juni afholder den pædagogiske rådgivning en temadag omkring børn med autisme i udsatte situationer på nettet, som eksempelvis kan være at blive udsat for grooming, mobning på nettet, deling af billeder, afpresning mm. Temadagen afholdes sammen Red Barnets rådgivning SletDet, hvilket betyder at d. 3. juni i tidsrummet 12.30-15.30 sidder der, udover den pædagogiske rådgivnings almindelige rådgivere og så to rådgivere fra rådgivningsenheden SletDet, så man har mulighed for at få professionel rådgivning omkring børn og unge med autisme i udsatte situationer på nettet.  Rådgivningen er åben som normalt om torsdagen, så er det blot indenfor tidsrummet 12.30-15.30, at det er muligt at få rådgivning fra SletDet også.

Information om Red Barnets rådgivningstjeneste SletDet:

Red Barnets rådgivningstjeneste SletDet er Danmarks eneste professionelle rådgivning, som er specialiseret i digitale krænkelser af børn og unge.
SletDet får hver uge henvendelser fra børn og unge, forældre og fagpersoner som har brug for råd og støtte i forbindelse med, at et barn eller en ung er blevet krænket på nettet – det kan for eksempel være sager om mobning på nettet, deling af intime billeder uden samtykke, afpresning og grooming.