Tal og undersøgelser 

 

Landsforeningen Autisme laver hvert år flere undersøgelser blandt mennesker med autisme og deres familier. Se her alle undersøgelserne - og find tal fra autismeområdet. 

 

Tal: 

Nyeste forskning indikerer, at 2,8 % af befolkningen i Danmark er diagnosticeret med autisme. Folk fra alle nationaliteter og kulturelle, religiøse og sociale baggrunde kan have en autistisk neurologi.

Autisme er ikke bundet til bestemte fænomener i bestemte miljøer. Statistisk set har alle berøring med mellem 5-15 personer med autisme, så autisme er noget mere almindeligt, end mange tror.


Undersøgelser om inklusion i skolen:


Hvert år laver Landsforeningen Autisme en inklusionsundersøgelse blandt børn med autisme. Undersøgelsen skal give et indblik i, hvordan det ser ud for autistiske skolebørn i folkeskolen, på specialskoler og i specialklasser. 

  • Inklusionsundersøgelsen august 2021 

​I 2021 havde undersøgelsen særligt fokus på corona-nedlukningens betydning for ufrivilligt skolefravær (tidligere kendt som skolevægring). 

Se analysen af Inklusionsundersøgelsen 2021 her. 

  • Inklusionsundersøgelsen marts 2019 

I 2019 havde undersøgelsen særligt fokus på de børn, der har skolevægring i lange perioder. 

Se analysen af Inklusionsundersøgelsen 2019 her. .  

  • Inklusionsundersøgelsen marts 2018 

I 2018 havde undersøgelsen særligt fokus på skolevægring hos børnene. 

Se en analyse af Inklusionsundersøgelsen 2018 her.

  • Inklusionsundersøgelsen februar 2017 

I 2017 var der særligt fokus på viden om autisme hos lærere og pædagoger i skolerne, i undersøgelsen.  

Se en analyse af Inklusionsundersøgelsen 2017 her.

  • Inklusionsundersøgelsen februar 2016

Hvert år laver Landsforeningen Autisme en Inklusionsundersøgelse blandt børn med autisme. Undersøgelsen skal give et indblik i, hvordan det ser ud for autistiske skolebørn i folkeskolen, på specialskoler og i specialklasser.


Undersøgelser blandt forældre til børn med autisme: 
 

  • Forældreundersøgelsen september 2019 

Hvert år laver Landsforeningen Autisme en forældreundersøgelse blandt forældre til børn med autisme. Undersøgelsen skal være med til at vise, hvordan forældrene har det - og hvordan deres liv ser ud. 

I 2019 var der særligt fokus på, om forældrene kender deres rettigheder, og hvor mange der ender med at klage over en afgørelse eller sagsbehandlingen. 

Se hele undersøgelsen fra 2019 her. 

  • Forældreundersøgelsen september 2018

Hvert år laver Landsforeningen Autisme en forældreundersøgelse blandt forældre til børn med autisme. Undersøgelsen skal være med til at vise, hvordan forældrene har det - og hvordan deres liv ser ud. 

I 2018 var der særligt fokus på, at mange forældre til børn med autisme er særligt sårbare og stressede på grund af mødet med det offentlige og en presset hverdag.

  • Forældreundersøgelsen juni 2017 

Hvert år laver Landsforeningen Autisme en forældreundersøgelse - også kaldet Sårbarhedsundersøgelsen - blandt forældre til børn med autisme. Undersøgelsen er med til at give et indblik i forældrenes hverdag og mødet med det offentlige.  

I 2017 var der særligt fokus på, forældrenes samarbejde med det offentlige, og hvordan en presset hverdag påvirker forældrenes netværk, arbejdssituation og familielivet.

Se en analyse af Forældreundersøgelsen 2017 her. 


Undersøgelse af beskæftigelse og forsørgelsegrundlag for mennesker med autisme: 

  • Forsørgelsesgrundlag for mennesker med autisme 2016

Landsforeningen Autismes søsterafdeling Det Nationale Autismeinstitut lavede i 2016 en undersøgelse af forsørgelsesgrundlaget for voksne med autisme. 

Undersøgelsen giver et billede af, hvordan det ser ud for voksne med autisme på arbejdsmarkedet og i forhold til uddannelse. 

Se en analyse af undersøgelsen her. 

  • Levevilkårsundersøgelse for mennesker med autisme 2019

Landsforeningen Autisme lavede i 2019 en ny undersøgelse af levevilkåret for voksne med autisme, for at se på udviklingen siden 2016. 

Undersøgelsen giver et billede af, hvordan det ser ud for voksne med autisme på arbejdsmarkedet og i forhold til uddannelse. 

Se en analyse af undersøgelsen her.